Deskundigheidsbevordering

U bevindt zich hier: Home | Programma's | Dementie | Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidsbevordering

Het programma Ketenzorg Dementie heeft in voorgaande jaren diverse scholingen voor professionals en groepen vrijwilligers of mantelzorgers georganiseerd, namelijk: 

‘Dementie, Ook jij ziet het’
Het blijkt dat het vaak lastig is om in de praktijk ‘niet pluis’ signalen te herkennen. Is het normale vergeetachtigheid of gaat het om een beginnende vorm van dementie? Of is er sprake van wat anders? In deze cursus wordt ingegaan op wat ‘niet-pluis’ signalen zijn, hoe u ze kunt herkennen maar ook wat u vervolgens mee kunt doen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor groepen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. 
In de folder vindt u meer informatie over deze cursus.

‘Omgaan met dementie’
De cursus omgaan met dementie is ontwikkeld voor groepen mantelzorgers, vrijwilligers en/of professionals. In deze cursus wordt ingegaan op wat dementie is, maar vooral hoe u kunt leren omgaan met een persoon met dementie. Wat kunt u het beste doen als de persoon met dementie telkens naar huis wilt? Hoe kan uw benadering bijdragen aan het verminderen van onrust? Deze vragen zullen tijdens deze cursus worden beantwoord, waarbij u zelf ook aan de slag gaat met een aantal praktijkcasussen. Er wordt per aanvraag een op maat gesneden cursus aangeboden afhankelijk van de doelgroep.

‘Dementie in Beweging’
Deze cursus is bedoeld voor paramedici en andere hulpverleners uit de regio Helmond. De cursist leert tijdens de cursus hoe hij/zij effectief een behandeling kan inzetten bij mensen met dementie en hun mantelzorger. Cursisten worden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en leert deze ook te implementeren in de praktijk.