Eerste hulp bij Dementie Koffer

U bevindt zich hier: Home | Programma's | Dementie | Eerste hulp bij Dementie Koffer

Eerste hulp bij Dementie Koffer


Dementie is een ziekte die veel vragen kan oproepen. Wat is dementie en hoe gaat het nu verder? Ook als men in de naaste omgeving geconfronteerd wordt met iemand met dementie, kan het heel prettig zijn om informatie te hebben over het ziektebeeld.

Inhoud van de EHBD-koffer

De Eerste Hulp Bij Dementie koffer bestaat uit foldermateriaal, boeken en beeldmateriaal over dementie. In de koffer zit niet alleen informatie, maar ook verhalen van lotgenoten en spelletjes die men kan ondernemen met de dementerende. De kinderboeken in de koffer leggen op een eenvoudige en duidelijke wijze aan kinderen uit wat dementie is. De EHBD-koffer bevat informatie voor dementerenden, mantelzorgers, kinderen, familieleden en andere geïnteresseerden. In enkele EHBD-koffers is informatie voor mensen van allochtone afkomst beschikbaar.

Uitleen EHBD-koffer

Bij verschillende instellingen in de regio Helmond en casemanagers is de EHBD-koffer te lenen. Het lenen van deze koffer gaat net als in de bibliotheek. De uitleentermijn voor de koffer is zes weken en alle informatie is ter inzage. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel ondertekent men de uitleenvoorwaarden. In de folder vindt u de uitleenadressen. In uw gemeente zijn dat de Steunpunten Mantelzorg en ook bij de casemanagers Dementie is de koffer te leen.

Meer informatie