Personenalarmering Savant Zorg

U bevindt zich hier: Home | Partners | Savant Zorg | Personenalarmering Savant Zorg

Personenalarmering Savant Zorg

Personenalarmering Savant Zorg

Helmond 17 januari 2013

Langer zelfstandig thuis wonen door personenalarmering Savant Zorg

In Nederland groeit het aantal ouderen. Momenteel is 15 procent van de bevolking ouder dan 65 jaar. Dit percentage zal tot 2040 stijgen naar meer dan 25 procent. Ondanks de soms hoge leeftijd willen mensen vaak zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Met de zekerheid dat als er iets gebeurt in huis snel hulp geboden wordt. Dat kan met personenalarmering. Onlangs heeft Savant Zorg deze dienst toegevoegd aan haar pakket.

Personenalarmering van Savant Zorg is een persoonlijk alarmeringssysteem dat er voor zorgt dat er altijd iemand bereikbaar is in noodsituaties. Het biedt direct hulp aan ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Ook 's nachts en in het weekend. Deze hulp komt van familie of bekenden via een melding op hun telefoon. Daarnaast is professionele alarmopvolging mogelijk. In dit geval is binnen 20 minuten een medewerker van Savant Zorg ter plaatse met zorg die is afgestemd op de persoonlijke behoefte.

Compleet beeld van zorgvraag
Voorheen bood Savant Zorg personenalarmering aan via de LEV-groep. Dat ze het nu zelf in huis heeft, biedt vele voordelen. Omdat Savant Zorg het hele proces van aanmelden tot installeren en de opvolging in één hand heeft, heeft de klant maar met één aanspreekpunt te maken. Dat is prettiger voor de klant en daarnaast is de doorlooptijd daardoor ook nog eens korter. Uiteindelijk komt dit de kwaliteit van de serviceverlening ten goede.

De situatie van de klant wordt door middel van een intake door wijkverpleegkundigen van Savant Zorg in beeld gebracht. Gelijktijdig zullen deze wijkverpleegkundigen andere ervaren knelpunten op het gebied van wonen, zorg en welzijn oppakken. Een uitbreiding en verbetering ten opzichte van de oude situatie waarin alleen gekeken werd naar de behoefte op het gebied van personenalarmering.

Uitbreiding
Savant Zorg heeft de intentie deze dienst uit te breiden met andere actieve en passieve alarmeringsmogelijkheden en communicatiemogelijkheden voor klant en mantelzorger. Voorbeelden daarvan zijn mogelijkheden op het gebied van valdetectie, brand- en inbraakdetectie, beeldzorg, mobiele apparatuur voor communicatie en monitoringsmogelijkheden voor medicatie-inname. De komende maanden wordt de inzet van deze mogelijkheden onderzocht. Met dit alles wil Savant Zorg bereiken dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig, comfortabel en veilig thuis kunnen blijven wonen.

Savant Zorg biedt personenalarmering met of zonder alarmopvolging aan in de gemeenten Helmond, Asten, Someren, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel en Laarbeek. Kijk op www.savant-zorg.nl voor meer informatie over personenalarmering en over Savant Zorg.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Nawelle Sabir (directeur wijkzorg) via telefoonnummer (0492)572111.