Informatiemarkt ‘Voorkom en herken een beroerte’

U bevindt zich hier: Home | Organisatie | Nieuws | 2014 | Informatiemarkt ‘Voorkom en herken een beroerte’

Informatiemarkt ‘Voorkom en herken een beroerte’

Dag van de berierte 2014

Dinsdag 13 mei is de landelijke Dag van de Beroerte. Op die dag wordt extra aandacht gevraagd voor beroerte/CVA. CVA komt veel voor: per jaar krijgen ruim 40.000 mensen er mee te maken. Dat betekent dat iedereen wel iemand met een beroerte in de omgeving heeft. CVA is in Nederland de grootste oorzaak van (blijvende) invaliditeit en onder vrouwen doodsoorzaak nummer één.

Op dinsdag 13 mei, Dag van de Beroerte, organiseert Ketenzorg CVA regio Helmond Quartz samen met Gemeente Helmond de informatiemarkt ‘Voorkom en herken een beroerte’.

Locatie centrale hal Elkerliek ziekenhuis Helmond
Tijdstip 13.00 – 17.00 uur

Tijdens de informatiemarkt wordt door  professionals van de verschillende CVA-ketenorganisaties  uit regio Helmond, gemeente Helmond  en de patiëntenverenigingen op een interactieve wijze aandacht gegeven aan de verschillende fases van het  CVA. Bezoekers krijgen informatie over:

  • Voorkomen, herkennen en behandelen van een beroerte

  • Levensstijl en risicofactoren voor het ontstaan van een beroerte;  meting bloeddruk en gewicht

  • Mogelijkheden revalidatie en begeleiding na een beroerte

  • Test uw kennis. Doe de quiz!

Lezing

Als belangrijk onderdeel van de dag geeft neuroloog Sander Kok een lezing over CVA.  Hij geeft informatie over  tekenen van een CVA,  het belang van snelle melding  en  behandelmogelijkheden om de schade beperkt te houden. Er is ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Ontvangst  U kunt zich melden bij de receptie in de hoofdhal. Daar wordt u naar de locatie verwezen.
Tijdstip  15.00 – 15.30 uur (dit is aansluitend aan het bezoekuur)

 

Wij vragen u uw patiënten te attenderen op deze informatiemarkt en de mogelijkheid de lezing bij te wonen. Mensen kunnen zich opgeven maar binnenlopen op de dag zelf is ook mogelijk.