Mantelzorgwaarderingsactie Helmond

U bevindt zich hier: Home | Organisatie | Nieuws | Mantelzorgwaarderingsactie Helmond

Mantelzorgwaarderingsactie Helmond

Mantelzorgers attent maken op de waarderingsactie voor mantelzorgers in de gemeente Helmond

Mantelzorgers van alle leeftijden in de gemeente Helmond worden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners.
De gemeente Helmond start daarvoor in september een waarderingsactie, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg. Mantelzorgers die zorgen voor iemand in Helmond die langdurig ziek is of een beperking heeft kunnen een blijk van waardering aanvragen (ook mantelzorgers die buiten Helmond wonen).

Volwassen mantelzorgers kunnen kiezen uit een cadeaubon ter waarde van € 70,- of een geldbedrag. Jonge mantelzorgers (tot 18 jaar) krijgen een cadeaubon ter waarde van € 40,-.

Aanvragen

Op 20 september en 11 oktober staat er een speciale  uitknipbon op de gemeentepagina’s in De Traverse en De Loop. Daarmee kunnen mantelzorgers een cadeaubon of geldbedrag aanvragen. Vanaf 1 september staan de formulieren op de website van de LEVGroep. De formulieren kunnen worden gedownload en opgestuurd naar de LEVGroep. Papieren exemplaren liggen vanaf die datum bij de receptie van LEVGroep.

Steunpunt Mantelzorg

Bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen mantelzorgers terecht voor onder andere informatie, voorlichting, advies, cursussen, bijeenkomsten, begeleiding en emotionele steun. Daarnaast organiseert het Steunpunt het Mantelzorgcafé.

Meer informatie over het steunpunt en de mantelzorgactie vindt u op www.levgroep.nl (pagina Helmond).