Opening Vooruitkomst, probeerplaats voor zelfredzaamheid op 15 maart

U bevindt zich hier: Home | Organisatie | Nieuws | Vooruitkomst, probeerplaats voor zelfredzaamheid

Opening Vooruitkomst, probeerplaats voor zelfredzaamheid op 15 maart

Vooruitkomst, probeerplaats voor zelfredzaamheid

 

Op donderdag 15 maart aanstaande wordt probeerplaats Vooruitkomst officieel geopend door wethouder Nathalie v.d. Zanden.
Vanaf vrijdag 16 maart is Vooruitkomst open voor het publiek.

Quartz, het transmuraal centrum voor de regio Helmond, opent deze probeerplaats voor zelfredzaamheid in samenwerking met de gemeente Helmond. Op deze plek in de Elzapassage kunnen inwoners kennismaken met allerlei (technische) snufjes die het functioneren in en om het huis makkelijker kunnen maken. Zodat zij langer zelfstandig kunnen leven. Binnen Quartz werken De Zorgboog, Savant zorg, Sint Annaklooster, Elkerliek ziekenhuis, de Regionale Huisartsenvereniging en GGZ Oost-Brabant samen.

Vooruitkomst

Langer zelfstandig wonen; dat moeten we (straks) allemaal. Gelukkig zijn er genoeg handige hulpmiddelen en slimme oplossingen die ons daarin kunnen ondersteunen. De meeste ouderen en mantelzorgers weten die echter niet altijd te vinden. Met Vooruitkomst willen we daar verandering in brengen.
In Vooruitkomst kunnen ouderen, mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals en eventuele andere zorgvragers terecht voor persoonlijk advies in een huiselijke sfeer. Vooruitkomst dient als een schakel tussen deze groepen en technologische hulpmiddelen (smart health) en praktische hulpmiddelen.
De probeerplaats is geen winkel die spullen verkoopt. Maar is er om de bezoekers op weg te helpen naar een makkelijker en comfortabel leven. Ervaren staat centraal in Vooruitkomst. De bezoekers kunnen de hulpmiddelen proberen en ervaren of het bij hen past. Het motto is; U moet alles eerst zelf kunnen ervaren, dan weet u pas écht of het iets voor u is!

Het team van Vooruitkomst heet iedereen van harte welkom vanaf vrijdag 16 maart van 13:00 tot 17:00.
Vooruitkomst is gevestigd in de Elzaspassage naast C&A tegenover schoenenwinkel Arnani.
De voorlopige openingstijden zijn 13:00 tot 17:00 uur op woensdag, donderdag en vrijdag.